ГоловнаСвіт

Війська США запобігли сутичці з росіянами в Сирії

Генерал Данфорт зв'язався з начальником Генштабу РФ Герасимовим, після чого росіяни відступили.

Війська США запобігли сутичці з росіянами в Сирії
Фото: e-news.su

Війська США запобігли сутичці з росіянами в Сирії, аналогічній тому інциденту, коли в результаті авіаудару Сполучених Штатів загинули російські найманці.

Про це у вівторок, 27 березня, заявив голова Пентагону Джеймс Меттіс, передає Німецька хвиля.

Повідомляють, що "російські елементи" пересувалися по лінії розмежування на схід від річки Євфрат - до тієї території, де сторони можуть проводити операції. Однак вони, за словами Меттіса, підійшли дуже близько до позицій солдатів США. Тоді голова Комітету начальників штабів ЗС США генерал Джон Данфорт зв'язався з начальником Генштабу РФ Валерієм Герасимовим, після чого росіяни відступили.

Меттіс не згадав про те, коли саме це сталося, проте 22 березня Пентагон випустив заяву про те, що Данфорт і Герасимов провели переговори про Сирію та низку інших питань. Російські найманці пересувалися в районі Дейр-ез-Зора, щоб дізнатися про бойові позиції військ США, уточнює AFP з посиланням на джерела.

У Сирії 8 лютого під авіаудар очолюваної США коаліції потрапили проурядові загони, які намагалися захопити місцевий нафтозавод. Повідомляли, ці загони були сформовані в основному з російських найманців. Повідомляли, що загинули і поранені 300 осіб. За даними групи незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT), деякі із загиблих були найманцями ПВК Вагнера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram