ГоловнаСвіт

Додон назвав висилання дипломатів "антиросійською провокацією"

У Молдови немає жодних союзницьких зобов'язань перед Великобританією та іншими членами НАТО для таких кроків через блокову солідарність.

Додон назвав висилання дипломатів "антиросійською провокацією"
Фото: EPA/UPG

Президент Молдови Ігор Додон засудив висилання з країни російських дипломатів і назвав це "антиросійською провокацією".

Про це він написав у фейсбуці, коментуючи рішення МЗС країни оголосити трьох російських дипломатів персонами нон-грата.

"Вкрай обурений рішенням уряду Молдови про висилання з країни російських дипломатів. Категорично засуджую цю чергову антиросійську провокацію", - заявив Додон.

Президент підкреслив, що у Молдови немає жодних союзницьких зобов'язань перед Великобританією та іншими членами НАТО для того, щоб робити схожі кроки з принципу блокової солідарності.

"Хочу нагадати, що ціла низка країн - членів НАТО, такі як Словаччина і Туреччина, а також член Євросоюзу Австрія - відмовилися брати участь у цьому колективному антиросійському демарші", - додав він.

Як повідомлялося, рішення молдавської влади ухвалено на знак солідарності з Великобританією і в наслідок рішення Ради Європи від 24 березня, згідно з яким атака в Солсбері визнана викликом для колективної безпеки.

Нагадаємо, що в понеділок, 26 березня, близько 20 держав світу синхронно оголосили про висилання російських дипломатів, які займалися розвіддіяльністю, 27 березня ще кілька країн приєдналися до цієї акції. Нова Зеландія не змогла знайти, кого б вислати, але підтримала її.

Великобританія, на території якої сталося отруєння російського шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля, оголосила це демонстрацією єдності Заходу перед обличчям російської загрози.

Британія оголосила про висилання 23 дипломатів з Росії ще 14 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram