ГоловнаСвіт

Молдова вирішила вислати трьох російських дипломатів

Країна проявила солідарність із Великобританією.

Молдова вирішила вислати трьох російських дипломатів
Посольство России в Молдове
Фото: moldova.mid.ru

Молдова оголосила трьох російських дипломатів персонами нон ґрата, вони повинні покинути країну впродовж семи днів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови, пише місцеве видання NewsMaker.

У МЗСЄІ викликали сьогодні російського посла Фаріта Мухаметшина, йдеться в повідомленні міністерства. Йому було передано вербальну ноту протесту, згідно з якою трьох російських дипломатів оголошено персонами нон ґрата, вони повинні покинути територію Молдови впродовж семи днів.

Рішення молдовська влада прийняла на знак солідарності з Великобританією і внаслідок рішення Ради Європи від 24 березня, згідно з яким атаку в Солсбері визнано викликом для колективної безпеки.

Нагадаємо, в понеділок, 26 березня, близько 20 держав світу синхронно оголосили про вислання російських дипломатів, які займалися розвіддіяльністю, 27 березня ще кілька країн приєдналися до цієї акції. Нова Зеландія не змогла знайти, кого би вислати, але підтримала акцію. Великобританія, на території якої сталося отруєння російського шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля, назвала це демонстрацією єдності Заходу перед обличчям російської загрози. Британія оголосила про вислання 23 дипломатів з Росії ще 14 березня.

Перехожі виявили Сергія Скрипаля та його доньку Юлію на лавці в Солсбері 4 березня. Влада Великобританії вважає, що їх отруїли бойовою нервово-паралітичною речовиною класу "Новачок", яку виробляють у Росії (її розробка почалася в СРСР), і що за цим нападом з високою ймовірністю стоїть Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram