ГоловнаСвіт

Німеччина видала всі дозволи на будівництво "Північного потоку-2"

"Усі необхідні дозволи для німецької ділянки завдовжки загалом 85 км отримано".

Німеччина видала всі дозволи на будівництво "Північного потоку-2"
Фото: EPA/UPG

Компанія Nord Stream 2 AG отримала дозвіл на будівництво й експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" у німецькій виключній економічній зоні.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Федеральне відомство судноплавства і гідрографії видало дозвіл на будівництво 30-кілометрової ділянки відповідно до Гірничого закону ФРН", - йдеться в повідомленні проектної компанії.

Раніше, 31 січня, Гірниче відомство Штральзунда дозволило будівництво та експлуатацію морської ділянки газопроводу "Північний потік-2" в територіальних водах Німеччини (у межах 12 морських миль) і його сухопутної частини.

Тож всі необхідні дозволи для німецької ділянки завдовжки загалом 85 км отримано.

"Процедури отримання дозволів в інших чотирьох країнах уздовж маршруту газопроводу - Росії, Фінляндії, Швеції та Данії - йдуть за графіком. Nord Stream-2 чекає отримати решту дозволу в найближчі місяці до початку будівництва 2018 року", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, газопровід Nord Stream-2 пройде по Балтійському морю, з'єднавши постачальників у Росії зі споживачами в Європі, його довжина складе більш ніж 1,2 тис. км. Передбачається, що пропускна здатність газопроводу складе 55 млрд кубометрів газу на рік. Вартість проекту оцінюється майже в 10 млрд євро. Партнери проекту: "Газпром", Engie, OMV, Shell і дві німецькі компанії - BASF і Uniper.

У листопаді минулого року в Данії ухвалили закон, який дозволить заборонити прокладання "Північного потоку-2" через її територію. Проти будівництва газопроводу також виступає Польща.

21 березня США повідомили компанії, які працюють із "Північним потоком-2", про загрозу санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram