ГоловнаСвіт

Цукерберг відмовився свідчити в британському парламенті

Facebook має намір скерувати на слухання інших високопоставлених співробітників.

Цукерберг відмовився свідчити в британському парламенті
Марк Цукерберг
Фото: EPA/UPG

Засновник Facebook Марк Цукерберг не з'явиться особисто в британський парламент для надання свідчень у справі про збір даних користувачів, повідомляє Bloomberg.

З'явитися в парламент і дати свідчення Цукерберга запросив Деміан Коллінз - голова парламентського комітету, який розслідує інцидент із компанією Cambridge Analytica. Однак у Facebook запропонували направити в парламент замість Цукерберга інших високопоставлених співробітників - Майка Шрепфера чи Кріса Кокса.

Коллінз у відповідь підкреслив, що хотів би почути свідчення саме Цукерберга. Парламентарій не виключив, що засновник соціальної мережі може виступити по відеозв'язку.

Розслідування проти Facebook пов'язане з діяльністю британської компанії Cambridge Analytica, яка збирала дані про користувачів соцмережі і використовувала їх для політичної реклами на виборах президента США. 21 березня Цукерберг публічно визнав, що соцмережа помилилася, зробивши доступною інформацію про користувачів для Cambridge Analytica. Того ж дня керівництво Cambridge Analytica відсторонило від роботи свого виконавчого директора Александра Нікса. Причиною стало відео в ЗМІ, на якому той розмірковував про незаконні методи роботи. Зокрема, Нікс заявив, що готовий брати хабарі і замовляти для компромату повій. У Великобританії проти Cambridge Analytica також розпочато розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram