ГоловнаСвіт

Під час отруєння Скрипаля могли постраждати понад 130 осіб, - Мей

Останні десять років РФ розробляла шляхи доставки нервово-паралітичної речовин з можливою метою вбивств з політичних мотивів.

Під час отруєння Скрипаля могли постраждати понад 130 осіб, - Мей
Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Понад 130 людей могли постраждати від нервово-паралітичного газу, яким отруїлися колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка Юлія в британському Солсбері.

Про це заявила прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей у парламенті країни, передає Радіо Свобода.

"За нашими оцінками, понад 130 осіб у Солсбері могли потенційно зазнати впливу цього нервового агента", - сказала Мей.

Вона додала, що понад 50 осіб оглянули в лікарнях.

За словами прем'єрки, Британія також має дані, що протягом останніх десяти років Росія розробляла шляхи доставки нервово-паралітичної речовин з можливою метою вбивств з політичних мотивів.

Нагадаємо, 4 березня Сергія Скрипаля та його доньку Юлію знайшли в британському місті Солсбері непритомними. Влада Великобританії заявила, що колишній розвідник був отруєний нервово-паралітичною речовиною, і поклали відповідальність за замах на російську владу. Міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон заявив, що вважає "вкрай ймовірним", що отруєння екс-полковника ГРУ санкціонував особисто президент РФ Володимир Путін.

Росія заперечує свою причетність до отруєння. У МЗС РФ заявили, що британська влада "зрежисувала" отруєння Скрипаля або не змогла забезпечити захист від такого нападу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram