ГоловнаСвіт

Bloomberg повідомив про візит Кім Чен Ина в Китай

Це перша поїздка голови КНДР за межі країни.

Bloomberg повідомив про візит Кім Чен Ина в Китай

Лідер КНДР Кім Чен Ин прибув з візитом до Китаю, повідомило в понеділок агентство Bloomberg з посиланням на джерела.

Поки що про деталі поїздки лідера КНДР, як довго він пробуде в Китаї, а також з ким зустрінеться, не повідомляється. Агентство додає, що поїзд, ймовірно, в'їхав на територію країни через прикордонне місто Даньдун.

За інформацією видання Business Insider, на північному сході Китаю помітили таємничий поїзд, який прямував з Північної Кореї до Пекіна. Через нього відбулися масові збої в розкладі руху на залізничному транспорті на китайській території. Вважається, що це той самий броньований поїзд, на якому батько нинішнього лідера КНДР Кім Чем Ір здійснював поїздку в Пекін.

Видання також зазначає, що прибуття поїзда в китайську столицю збіглося з посиленням безпеки в районі вокзалу в Пекіні і поміченим кортежем з лімузина і співробітників поліції на мотоциклах.

Як зазначається, бронепоїзд і маршрут вже були випробувані раніше, тому саме такий спосіб нинішній лідер КНДР міг би вибрати для своєї поїздки. У разі, якщо інформація виявиться правдою, це буде перша поїздка Кім Чен Ина за межі Північної Кореї на вищому посту. Також він може вперше особисто зустрітися з головою іншої держави.

Business Insider вказує, що подібний візит вигідний як північнокорейській, так і китайській стороні, особливо на тлі рішення президента США Дональда Трампа провести зустріч з лідером КНДР. Про те, що він згоден на неї, стало відомо 9 березня. Переговори повинні відбутися до кінця травня цього року.

Кім Чен Ин змінив свого батька Кім Чен Іра на чолі країни після його смерті в 2011 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram