ГоловнаСвіт

Посольство Росії в Сіетлі закриють через близькість до бази підводних човнів і заводу Boeing

США обмежують можливості для шпигунства.

Посольство Росії в Сіетлі закриють через близькість до бази підводних човнів і заводу Boeing
Фото: EPA/UPG

Сполучені Штати Америки вирішили не тільки вислати 60 російських дипломатів, але і закрити генеральне консульство Росії в Сіетлі. Таке рішення пояснюється близькістю розташування цієї дипломатичної установи до однієї з баз підводного флоту і заводу корпорації Boeing.

Про це йдеться в заяві Білого дому.

Сполучені Штати заявили, що ці заходи є відповіддю на застосування Росією хімічної зброї військового класу на території Великобританії. "Наші дії спрямовані на зміцнення безпеки США шляхом обмеження можливостей Росії шпигувати за американцями і проводити таємні операції, що загрожують національній безпеці Америки. Застосовуючи ці заходи, Сполучені Штати і наші партнери чітко дають Росії зрозуміти, що її дії мають певні наслідки", - заявили в білому дому.

Проте США залишаються відкриті до співпраці з Росією для поліпшення відносин, але тільки після зміни поведінки російської влади.

Нагадаємо, що 26 березня ціла низка країн Заходу оголосила про висилку російських дипломатів в знак протесту проти застосування нею хімічної зброї під час замаху на вбивство шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Україна приєдналася до цієї акції, вирішивши вислати 13 російських дипломатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram