ГоловнаСвіт

Французького політика заарештовано за виправдання терориста, який убив поліцейського

У своїх повідомленнях у Twitter Пуссьє радів смерті підполковника жандармерії Арно Бельтрама.

Французького політика заарештовано за виправдання терориста, який убив поліцейського
Арно Бельтрам
Фото: Капитал

Французького політика Стефана Пуссьє заарештовано за розміщення в мікроблозі Twitter радісних повідомлень після смерті поліцейського в результаті теракту в місті Треб.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

У своїх повідомленнях Пуссьє радів смерті підполковника жандармерії Арно Бельтрама, який обміняв себе на заручницю, і зазначив, що це "прекрасно".

Він додав, що тепер у президента Франції Еммануеля Макрона "буде на одного виборця менше".

Пуссьє у свої повідомленнях пояснював, що вважає французьку поліцію винною в смерті свого друга, екоактивіста Ремі Фреса, який загинув під час сутичок із поліцейськими 2014 року в результаті вибуху. Зараз, за повідомленнями місцевих ЗМІ, політика можуть звинуватити в публічному виправданні тероризму. За інформацією Le Monde, за це йому загрожує ув'язнення на сім років і 100 тис. євро штрафу.

Стефан Пуссьє був кандидатом у депутати французького парламенту від ліворадикальної партії "Непокірна Франція" на парламентських виборах 2017 року. Партія назвала його повідомлення "ганебними і непристойними" і виключила зі своїх лав. Лідер "Непокірної Франції" Меланшон назвав слова Пуссьє "огидними" і заявив, що підполковник Бельтрам загинув заради інших людей.

Нагадаємо, 23 березня в супермаркеті в місті Треб на півдні Франції чоловік захопив заручників у супермаркеті. Протягом спецоперації зловмисника вбили. Влада кваліфікує цей інцидент як теракт, у результаті якого загинули чотири людини і 16 були поранені.

Поліцейський Бельтрам під час спецоперації обміняв себе на заручника і був тяжко поранений. Він помер у лікарні від отриманих поранень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram