ГоловнаСвіт

Ердоган назвав нову мету військової операції в Сирії

"Незабаром буде взято під контроль Таль-Рифат".      

Ердоган назвав нову мету військової операції в Сирії
Фото: EPA/UPG

Влада Туреччини планує незабаром завершити військову операцію на півночі Сирії, передає Німецька хвиля.

"Ми докладемо всіх зусиль до того, щоб ця операція досягла своєї мети після того, як незабаром буде взятий під контроль Таль-Рифат", - заявив турецький президент Реджеп Таїп Ердоган, виступаючи перед своїми прихильниками в місті Трабзон у неділю, 25 березня.

Таль-Рифат, контрольований курдськими "Загонами народної самооборони" (YPG), розташований на південь від Афріна, повний контроль над яким турецькі війська встановили 18 березня.

Ердоган також закликав США сприяти звільненню міста Мембідж на півночі Сирії з-під контролю YPG і Робочої партії Курдистану (РПК) і обіцяв, що Туреччина "пліч-о-пліч із сирійськими братами в короткі терміни відновить інфраструктуру Мембіджа і забезпечить повернення біженців до рідних домівок", передає інформагентство Anadolu.

Турецькі збройні сили почали операцію на півночі Сирії "Оливкова гілка" в січні. Анкара вважає YPG сирійським відгалуженням РПК, визнаної в Туреччині терористичною організацією. 18 березня Ердоган заявив про повне взяття під контроль сирійського міста Афрін.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram