ГоловнаСвіт

У Вашингтоні зібралася багатотисячна акція за обмеження продажу зброї

Такі самі акції відбуваються в сотнях інших міст США.

Сотні тисяч людей вийшли в суботу, 24 березня, на вулиці Вашингтона, щоб узяти участь у загальнонаціональній акції "Марш за наші життя" (March For Our Lives), присвяченій забороні на вільний продаж зброї, пише "Голос Америки".

У ній беруть участь серед інших і ті, що вижили під час нападу на школу в Південній Флориді в лютому, де було вбито 17 людей.

Такі самі акції відбуваються в сотнях інших міст США.

Дебати про необхідність посилення контролю за зброєю спалахують у США з новою силою після кожної трагедії, пов'язаної з масовою стріляниною. Проте наразі жодних помітних змін у цій сфері так і не сталося.

Згідно з результатом опитування громадської думки, проведеного напередодні агентством АР і дослідною організацією NORC Center for Public Affairs Research, 69% американців сьогодні підтримують ініціативи щодо посилення контролю над зброєю. У жовтні минулого року таких було лише 61%, а в жовтні 2013 року - 55%.

У потребі ухвалити жорсткіші закони у цій сфері впевнені 90% прихильників Демократичної партії і 50% республіканців. Обмеження підтримують також 54% власників зброї в США.

При цьому майже половина американців уважає, що влада навряд чи піде на ухвалення нових обмежувальних ініціатив.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram