ГоловнаСвіт

Маск видалив з Facebook сторінки Tesla і SpaceX

На момент деактивації у профілів було більш ніж 2 млн підписників.

Маск видалив з Facebook сторінки Tesla і SpaceX
Фото: EPA/UPG

Американський бізнесмен Ілон Маск на тлі скандалу з витоком персональних даних видалив з Facebook офіційні сторінки своїх компаній Tesla і SpaceX, передає Reuters.

Глава SpaceX і Tesla видалив обидві сторінки після того, як до нього звернувся підписник у соцмережі Twitter.

"Що таке Facebook?", - запитав Маск в пості у соцмережі. На що один із підписників запропонував йому видалити сторінку SpaceX. Маск відповів, що навіть і не знав, що вона існує.

Через деякий час обидві сторінки були видалені. На момент деактивації у профілів було більш ніж 2 млн підписників.

Водночас Маск зазначив, що буде і надалі користуватися Instagram, що належить компанії Facebook.

Нагадаємо, Facebook заблокував компанію, яка збирала особисті дані користувачів. Згідно із заявою Facebook, професор психології Кембриджського університету Олександр Коган створив на платформі соцмережі додаток під назвою "This is your digital life", який повинен був складати психологічний портрет користувача.

Додаток запитував дозвіл на доступ до особистої інформації, включаючи місце проживання, список друзів, інформацію про "лайки". Пізніше Коган передав інформацію про користувачів третім особам, зокрема і Cambridge Analytica.

У зв'язку зі скандалом, гендиректора британської компанії Cambridge Analytica усунули від роботи за звинувачення у використанні особистих даних 50 млн користувачів Facebook.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram