ГоловнаСвіт

Жертвами теракту на півдні Франції стали три людини, ще 16 постраждали

Угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за напад.

Жертвами теракту на півдні Франції стали три людини, ще 16 постраждали

Під час захоплення заручників у супермаркеті в місті Треб на південному заході Франції, вбито трьох людей, ще 16 осіб постраждали.

Про це повідомив французький президент Еммануель Макрон у п'ятницю, 23 березня, після кризового засідання в міністерстві внутрішніх справ у Парижі, передає Німецька хвиля.

Щонайменше двоє з потерпілих перебувають у важкому стані, водночас стан поліцейського, який обміняв себе на заручника, - вкрай тяжкий.

"Наша країна сьогодні постраждала від терористичної атаки. Рівень терористичної загрози залишається високим", - заявив Макрон. Він повідомив, що зараз перевіряють заяву ісламістського угруповання "Ісламська держава", яке взяло на себе відповідальність за напад.

Президент Франції зазначив, що поліцейські зараз проводять розслідування за фактом події, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зокрема, їм належить встановити, як саме нападник - 26-річний Редуан Лакдім - отримав вогнепальну зброю. У зв'язку з цим в Каркасоні на півдні країни, де жив терорист, проводиться обшук. Місцеві стражі порядку встановили, що Р. Лакдім відвіз у школу одну зі своїх сестер до того, як здійснити захоплення заручників.

За словами одного з очевидців, Лакдім на вигляд був як звичайний відвідувач супермаркету. Зі свого боку, сусід терориста назвав його "спокійною і милою людиною".

Між тим, мер Парижа Анн Ідальго повідомила, що вогні на Ейфелевій вежі будуть погашені на пам'ять про жертв теракту.

Виходець з Марокко відкрив стрілянину і взяв заручників у супермаркеті в місті Треб на південному заході Франції. Злочинець оголосив себе прихильником ІД і вимагав звільнити Салаха Абдеслама, обвинуваченого в співучасті у терактах в Парижі у листопаді 2015 року.

Перед тим, як сховатися в супермаркеті і захопити там заручників, він відкрив вогонь по співробітниках поліції з автомобіля. У заручниках у злочинця виявилися вісім осіб. Пізніше зловмисника застрелила поліція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram