ГоловнаСвіт

У США порушили справу проти компанії Kalashnikov USA

Фабрикою керують люди, пов'язані з найближчими соратниками Путіна.

У США порушили справу проти компанії Kalashnikov USA
Фото: outdoorhub.com

Федеральна прокуратура Південного округу Флориди відкрила кримінальне провадження у справі флоридської фабрики, що виготовляє самозарядні мисливські рушниці під маркою "Калашников", пише Bloomberg.

Агентство підкреслює, що фабрикою Kalashnikov USA керують люди, "пов'язані з найближчими союзниками російського президента Володимира Путіна".

Фабрика належить ізраїльській корпорації RWC Group LLC.

У 2012 році RWC стала ексклюзивним дистриб'ютором напівавтоматичного варіанта АК-47 в США. Його російський виробник планував продавати в Америці 200 тисяч "Калашникових" на рік. Але два роки по тому Вашингтон наклав на концерн "Калашников" і інших російських зброярів санкції в зв'язку з агресією проти України.

У серпні 2015 року Kalashnikov USA попросила, щоб влада Помпано-Біч надала їй податкові пільги на суму 162 тисячі доларів. У заяві йшлося, що фабрика складатиме рушниці з деталей, імпортованих з Росії. Однак санкції забороняють вступати з концерном у будь-які комерційні відносини.

RWC запевняє, що порвала всі зв'язки з Росією і з концерном "Калашников" і неухильно дотримується режиму санкцій.

Однак на початку березня Bloomberg писав, що зв'язок між Kalashnikov USA і "головними союзниками російського президента Володимира Путіна" є. Майкл Тіратурян, менеджер у RWC і віце-президент Kalashnikov USA давно знайомий з Олексієм Криворучком, гендиректором концерну "Калашников". Інший менеджер RWC Пітер Вісковатих має ділові зв'язки зі співвласником "Трансмашхолдингу" Андрієм Бокарєвим і президентом Уральської гірничо-металургійної компанії Іскандером Махмудовим. Бокарєв і Махмудов володіли до листопада 2017 року через "ТКХ-Інвест" компанією "Транскомплектхолдинг", що купила в 2014 році у "Ростех" 49% "Калашникова".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram