ГоловнаСвіт

Англійський суд дозволив передати проби крові Скрипалів експертам ОЗХЗ

Стан 66-річного Сергія Скрипаля та його 33-річної доньки залишається критичним.

Англійський суд дозволив передати проби крові Скрипалів експертам ОЗХЗ
Фото: mk.ru

Англійський суд дозволив взяти проби крові у Сергія Скрипаля і його дочки Юлії і передати їх для незалежного аналізу експертам Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

Таке рішення виніс у четвер суддя Девід Вільямс з Опікунського суду в Лондоні. У цьому суді розглядаються справи осіб, позбавлених здатності приймати рішення самостійно, повідомляє ВВС.

Як вказується в тексті рішення судді, Сергій Скрипаль і його дочка Юлія залишаються непритомними, тому не можуть дати згоду на взяття у них крові.

Зараз неможливо встановити, коли і наскільки відновиться дієздатність Сергія Скрипаля та його дочки, втрачена внаслідок отруєння нервово-паралітичною речовиною, зазначив Вільямс.

"Довгострокові наслідки впливу цієї речовини на стан їх здоров'я повною мірою не ясні, хоча медичні аналізи свідчать про те, що їх розумові здібності можуть постраждати в невідомій і поки що не дослідженій мірі", - додав суддя.

В інтересах Скрипалів суддя дозволив лікарям Національної служби охорони здоров'я взяти аналізи крові у постраждалих і передати їх Організації із заборони хімічної зброї, а також надати експертам копії медичної історії колишнього співробітника ГРУ і його дочки.

Також експерти зможуть заново протестувати зразки крові, які раніше аналізувати в урядовій лабораторії в Портон-Дауні, і провести аналіз ДНК Скрипалів, щоб упевнитися, що ця кров взята у них.

Саме експерти з хімічної зброї в Портон-Дауні виявили в крові Скрипалів сліди нервово-паралітичної речовини класу "Новачок".

За запевненнями лікарів, стан 66-річного Сергія Скрипаля та його 33-річної доньки залишається критичним, але наразі стабільним.

Нагадаємо, 4 березня Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені непритомними в місті Солсбері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram