ГоловнаСвіт

Російська загроза не визнає державних кордонів, - Мей

Росія "показала себе як стратегічний противник, а не стратегічний партнер".

Російська загроза не визнає державних кордонів, - Мей
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей на саміті Євросоюзу в Брюсселі закликала союзників Британії в Європі об'єднатися, щоб протидіяти російській загрозі. Мей наголосила, що російська загроза не визнає державних кордонів, повідомляє ВВС.

Основною темою її послання європейським лідерам стало отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки Юлії в британському місті Солсбері. Одним з посилань промови прем'єра було те, що Росія "показала себе як стратегічний противник, а не стратегічний партнер".

Спроба вбивства Скрипаля означає, що Москва нехтує міжнародним правом, заявила Мей.

Прем'єр-міністр Британії закликала європейських лідерів прийняти резолюцію з категоричним засудженням отруєння Скрипаля. Мей сказала, що Росія, яку Британія вважає винною в отруєнні, не поважає національні кордони, а порушення нею міжнародного права - це удар по самих основах європейської демократії.

"Як європейська демократична країна, Британія встане пліч-о-пліч з ЄС і НАТО, щоб разом боротися з цією загрозою. Разом ми доб'ємося успіху", - йдеться в заяві Мей.

Нагадаємо, 4 березня Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості в місті Солсбері. Прем'єр Британії Тереза Мей назвала "досить імовірною" причетність Росії до отруєння Скрипаля бойовою отруйною речовиною "Новичок".

Як повідомлялося, Британія вважає "вкрай ймовірним", що отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля в Солсбері санкціонував особисто президент Володимир Путін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram