ГоловнаСвіт

Президент Перу оголосив, що йде у відставку, не чекаючи на голосування про імпічмент

Кучинські подав у відставку через корупційний скандал.

Президент Перу оголосив, що йде у відставку, не чекаючи на голосування про імпічмент
Педро Пабло Кучински
Фото: EPA/UPG

Президент Перу Педро Пабло Кучинські оголосив про рішення покинути свій пост, не чекаючи на голосування в парламенті про імпічмент.

Про це повідомляє NBC News.

У своєму відеозверненні він пояснив, що прийняв таке рішення "на тлі сформованої в країні некерованої ситуації, яка не дозволяє йти вперед".

"Для країни буде краще, якщо я піду з посади президента", - сказав Кучинські.

Раніше кілька перуанських політиків, які підтримували президента, закликав Кучинські піти у відставку. Це сталося після публікації відео, на якому члени Конгресу обіцяють члену однієї з опозиційних партій низку привілеїв, якщо він не підтримає імпічмент Кучинські.

Цього тижня мало відбутися голосування щодо імпічменту голови держави на тлі корупційного скандалу.

При цьому багато ЗМІ зазначають, що цього разу Кучинські програв би голосування.

Нагадаємо, голосування щодо імпічменту президента Перу вже проходило в грудні 2017 року, тоді за відсторонення Кучинські проголосувало недостатнє число депутатів.

Корупційний скандал навколо Кучинські розгорівся після публікації інформації про те, що дві фірми, пов'язані з главою держави, отримали близько $5 млн від бразильської будівельної компанії Odebrecht у період з 2004 по 2013 рік, коли Кучинські працював головою уряду і міністром економіки. Сам Кучинські всі звинувачення на свою адресу відкидає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram