ГоловнаСвіт

На Камчатці радіоведуча назвала електорат Путіна "приматами" і втратила роботу

Гендиректор радіостанції назвав інцидент "внутрішньою справою редакції".

На Камчатці радіоведуча назвала електорат Путіна "приматами" і втратила роботу
Фото: EPA/UPG

На Камчатці керівництво радіостанції відсторонило від ефіру ведучу Росінью Буданс за висловлювання про минулі вибори президента Росії.

Про це повідомляє "Камчатка-информ".

Запис короткого коментаря радіоведучої, який вона зробила 19 березня в денному ефірі, активно поширюється й обговорюється в соцмережах.

"Балаган, звичайно, скінчився, і хто купив оселедець на виборчій дільниці і горілочку в магазині за рогом, напевно, сьогодні радісно святкує. Стабільність. Так, здається, ви це називаєте? Стабільно відстійне життя в країні, повної енергетичних й інших ресурсів, країні, де політики будують собі замки за кордоном, а пенсіонери вмирають від голоду і холоду, інваліди не можуть вийти на вулицю, а працівники соціально значущих професій ледве зводять кінці з кінцями. Така стабільність торжествує. А от мені останнім часом усе частіше здається, що я живу в країні, де 74% громадян - це примати. Окремий привіт, до речі, тим, хто у нас на Камчатці робив казково красиві вкидання у виборчі урни. Як вам ночами спиться, друзі? Cтабільно?" - сказала ведуча.

20 березня Буданс відсторонили від ефіру. Сама радіоведуча здивована таким рішенням керівництва і увагою, яку приділили користувачі соцмереж її коментарю.

"Я дуже рідко говорю про політику, тільки коли мене це сильно хвилює. Я просто сказала те, що думала. І пішла якась бурхлива реакція, якісь дзвінки з уряду, відсторонення від ефіру. Перекручують мої слова, крутять нові смисли навколо однієї фрази. Все це так у дусі нашого часу і так безглуздо", - сказала вона.

Гендиректор радіостанції Віталій Кім підтвердив, що ця працівниця дійсно відсторонена від ефіру "до з'ясування обставин", і назвав інцидент "внутрішньою справою редакції".

Нагадаємо, 18 березня в Росії пройшли вибори президента. Перемогу на них здобув діючий президент Володимир Путін, який набрав 76,66% голосів при явці 67,49%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram