ГоловнаСвіт

Росія заблокувала засідання Радбезу ООН з прав людини в Сирії

Росію підтримали Китай, Казахстан і Болівія.

Росія заблокувала засідання Радбезу ООН з прав людини в Сирії
Фото: пресс-служба президента

Росія заблокувала проведення засідання Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй з прав людини в Сирії.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми не бачимо жодних підстав для цього засідання, оскільки права людини не є предметом порядку денного Радбезу... Для цього в Женеві працює Рада з прав людини", - заявив заступник постійного представника Росії при ООН Геннадій Кузьмін.

Франція і шестеро інших членів Радбезу закликали до зустрічі, на якій має бути представлена доповідь комісара ООН з прав людини Зейда Раада аль-Хусейна.

"Наша рада повинна мати всю необхідну інформацію для розуміння будь-якої кризи, в тому числі дані про права людини. І особливо це стосується Сирії", - зазначив французький посол ООН Франсуа Делатр.

Кузьмін попросив провести процесуальне голосування, і тільки вісім делегацій проголосували за проведення зборів. Не вистачило одного голосу. Росію підтримали Китай, Казахстан і Болівія.

Нагадаємо, за даними ООН, в оточеній сирійськими військами Східної Гуті з 18 лютого загинули 600 осіб, близько 2 тис. отримали поранення.

24 лютого Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію про тимчасове припинення вогню в Сирії на 30 днів для доставки гуманітарної допомоги й евакуації поранених, які потребують медичної допомоги.

У березні сирійська армія не дозволила вивантаження медикаментів у Гуті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram