ГоловнаСвіт

Польща розглядає вислання російських дипломатів

Варшава збирається проявити солідарність з Лондоном.

Польща розглядає вислання російських дипломатів
Фото: msz.gov.pl

Польща може видворити російських дипломатів на знак солідарності з діями Великобританії після замаху на Сергія Скрипаля, екс-полковника російської розвідки.

Рішення може бути ухвалене вже сьогодні, пише "Польське Радіо" з посиланням на Dziennik Gazeta Prawna. Газета ж посилається на джерела в уряді.

За даними видання, багато в цьому питанні залежатиме від рішень, які будуть прийняті в понеділок на засіданні Ради з питань закордонних справ Європейського Союзу в Брюсселі. У зустрічі повинні взяти участь, серед інших, міністри закордонних справ Польщі та України Яцек Чапутович і Павло Клімкін.

Польща хоче, щоб країни ЄС узгодили спільні дії щодо Росії. Але якщо цього не станеться, країна готова самостійно ввести санкції проти РФ. Ідеться як про обмеження щодо російських дипломатів, людей з оточення Володимира Путіна, так і дій проти економічних інтересів Москви.

Нагадаємо, 4 березня Сергій Скрипаль і його донька Юлія були виявлені непритомними в місті Солсбері. Як з'ясувалося, їх отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок", яка розроблена в РФ.

У 2006 році Скрипаля було засуджено в Росії за шпигунство на користь британської розвідки до 13 років позбавлення волі. У 2010 році в рамках великомасштабного обміну шпигунами між США і Росією він отримав притулок у Великій Британії.

Британія у відповідь на отруєння Скрипаля вислала 23 російських дипломатів і ввела інші обмеження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram