ГоловнаСвіт

Франція не визнає вибори президента РФ в анексованому Криму

Париж стурбований мілітаризацією півострова і погіршенням ситуації з правами людини.

Франція не визнає вибори президента РФ в анексованому Криму
Фото: wikipedia.org

Франція не визнає вибори президента Російської Федерації в анексованому Криму.

Про це повідомляють на сайті Міністерства закордонних справ Франції.

Відзначають, що Франція і надалі підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

"Після незаконної анексії Криму і Севастополя Франція найрішучіше підтверджує свою прихильність до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності Криму в рамках міжнародно визнаних кордонів", - йдеться в повідомленні.

У заяві наголошено, що Франція не визнає проведення виборів президента РФ на території Криму.

"Франція стурбована мілітаризацією півострова і погіршенням стану справ у сфері прав людини, особливо кримських татар. Вона засуджує дискримінацію за ознакою приналежності до етнічної або релігійної громади і закликає звільнити всіх осіб, затриманих із порушенням міжнародного права. Франція також закликає до збереження і захисту історичної та культурної спадщини Криму", - підкреслюється в заяві.

Також у МЗС Франції повідомили, що міністр закордонних справ Жан-Ів Ле Дріан 22-23 березня відвідає Київ.

Нагадаємо, в неділю в Росії відбулися президентські вибори. Згідно з попередніми результатами і опитуваннями, в першому турі на них переміг діючий президент Володимир Путін. Він перебуває при владі в Росії з 2000 року. Путін був президентом РФ у 2000-2008 роках, потім чотири роки очолював Раду міністрів, а з 2012 року знову займає посаду президента.

Україна виступила з протестом проти проведення виборів президента Росії в анексованому Криму. Росія цю вимогу проігнорувала. У відповідь МВС України заборонило голосувати громадянам РФ на території України, закривши російські дипломатичні установи для цивільних осіб у день виборів 18 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram