ГоловнаСвіт

ООН, ОБСЄ і Рада Європи проігнорували звернення РФ про заборону виборів в Україні

У Росії планують повторно звернутися до цих організацій.

ООН, ОБСЄ і Рада Європи проігнорували звернення РФ про заборону виборів в Україні
Фото: EPA\UPG

ООН, ОБСЄ і Рада Європи не відреагували на звернення уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової в зв'язку з рішенням влади України про недопуск громадян Росії, які не є дипломатами, голосувати в дипустановах РФ в країні. Про це вона заявила журналістам у неділю, повідомляє ТАРС.

"Я не отримала відповідей поки що ні від кого. Офіційної реакції ніде не було", - сказала вона.

Раніше в ОБСЄ відмовилися коментувати рішення України від 18 березня блокувати росіянам, які перебувають в країні, доступ до дільниць для голосування на виборах президента Росії.

"По суті, голосування на виборах в іншій країні регулюється двосторонніми угодами між країнами. Я не знаю якихось міжнародних стандартів у цій сфері. Існують двосторонні домовленості про організацію голосування між країнами, тому ми не та організація, яка могла б це [заява влади України] прокоментувати", - сказав прес-секретар БДІПЛ Томас Раймер.

Москалькова тим часом пообіцяла повторно звернутися в ООН, ОБСЄ і Раду Європи, в черговий раз висловивши обурення тим, що російські дипломатичні представництва в Україні блоковані поліцією і громадяни РФ не допускаються на голосування у виборах президента Росії.

Нагадаємо, в МЗС України раніше повідомили, що якщо росіяни, які не є дипломатами, хочуть голосувати, то вони повинні їхати на вибори президента в Росію. Про закриття для цивільних осіб диппредставництв на території України в день виборів 18 березня в Росії знали ще з лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram