ГоловнаСвіт

Французькі експерти встановлюють причини аварії на канатній дорозі в Грузії

Уряд вважає, що висновок експертів має бути абсолютно безстороннім.

Французькі експерти встановлюють причини аварії на канатній дорозі в Грузії
Авария на канатной дороге на горнолыжном курорте в Грузии
Фото: http://ura-inform.com

Міжнародні експерти французької компанії Bureau Veritas, одного зі світових лідерів в області випробувань, інспекцій і сертифікації канатних доріг, прибули в Гудаурі і приступили до вивчення причин аварії на одному з підйомників цього гірськолижного курорту Грузії.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Мінекономрозвитку Грузії.

Разом з ними у встановленні деталей НП беруть участь експерти австрійсько-швейцарської компанії Doppelmayr, виробника цієї канатної дороги, яка змонтувала її в Гудаурі, а також представники прокуратури Грузії, Національного бюро експертизи імені Самхараулі і Агентства з технічного та будівельного нагляду міністерства економіки та сталого розвитку республіки.

"Уряд вважає, що висновок експертів має бути абсолютно безстороннім з боку всіх підключених до процесу, оскільки йдеться не тільки про конкретний інцидент, під час якого постраждали люди, а й про репутацію нашої країни", - заявив перший віце-прем'єр, голова Мінекономрозвитку Грузії Дмитро Кумсішвілі.

Канатна дорога на вершині гори Садзелі, призначена для досвідчених лижників і сноубордистів, була змонтована в Гудаурі в 2007 році. Востаннє її перевіряла в грудні 2017 року компанія CA International, яка представляє собою акредитований в Грузії орган інспектування.

Нагадаємо, в результаті аварії, що сталася 16 березня на канатній дорозі в Гудаурі, ушкодження різного ступеня отримали вісім осіб, їх доставили в місцеву клініку невідкладної допомоги. Серед постраждалих - двоє громадян України, один з них перебуває в реанімації.

За попередньою інформацією, на канатній дорозі вимкнулася електроенергія, після чого крісла стрімко почали скочуватися назад і врізалися один в одного, в результаті чого люди стали падати з висоти на сніг. Пізніше була озвучена ще одна версія - несправність гальмівної системи канатної дороги.

У зв'язку з тим, що сталося, МВС Грузії розпочало слідство за статтею 275 КК Грузії "порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, повітряного або підвісного транспорту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram