ГоловнаСвіт

Заступника глави ФБР звільнили за два дні до пенсії

Він може бути позбавлений значної частини належної йому пенсії.

Заступника глави ФБР звільнили за два дні до пенсії
Фото: gp.by

Міністерство юстиції США оголосило про звільнення зі служби колишнього заступника директора ФБР Ендрю Маккейба. Це сталося за два дні до його виходу на пенсію.

Як зазначає "Голос Америки", Маккейб, який пропрацював у ФБР 22 роки, подав заяву про відставку наприкінці січня, і найближчої неділі, 18 березня, мав вийти на пенсію, зберігши всі належні державному службовцеві пільги та привілеї. Після звільнення Маккейб може бути позбавлений значної частини належної йому пенсії.

У наказі, підписаному генеральним прокурором Джеффом Сешнсом, зазначається, що рішення про звільнення Маккейба набуває чинності негайно.

"На підставі доповіді генерального інспектора, розслідування, проведеного офісом ФБР щодо професійної відповідності та рекомендацій високопоставленого співробітника міністерства, я ухвалив рішення про негайне звільнення Ендрю Маккейба", - йдеться у заяві генпрокурора США.

Глава Білого дому Дональд Трамп раніше виступав із звинуваченнями на адресу Маккейба, заявляючи про його політичну упередженість. 2016 року стало відомо, що дружина високопоставленого співробітника ФБР висунула свою кандидатуру на виборах до Сенату штату Вірджинія, прийнявши як внески на проведення кампанії велику суму від політичного фонду, який контролював друг Гілларі Клінтон, губернатор штату Террі Макалуф.

Це, втім, не завадило Ендрю Маккейбу в травні 2017 року обійняти посаду виконувача обов'язків директора ФБР після звільнення Джеймса Комі. Він очолював федеральне бюро протягом чотирьох місяців, поки Сенат не затвердив на цю посаду кандидатуру Крістофера Рея.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram