ГоловнаСвіт

Влада Узбекистану має намір накласти обмеження на святкування весіль

Зокрема, пропонується запрошувати не більш ніж 150 гостей і пригощати їх меншою кількістю м'яса.

Влада Узбекистану має намір накласти обмеження на святкування весіль
Свадьба в Узбекистане
Фото: mircorp.com

В Узбекистані уряд підготував документ, який пропонує радикальні обмеження щодо святкування весіль, які відзначаються в країні з особливою пишністю, повідомляє ВВС Україна.

У проекті закону узбецька влада пропонує зменшити список запрошених до 150 осіб, заборонити кликати кількох співаків і бронювати багато весільних автомобілів.

Ще в проекті документа пропонується пригощати гостей меншою кількістю м'яса.

Раніше президент Узбекистану Шавкат Мірзійоєв розкритикував "безсоромні" витрати на святкування весіль, які сім'ї не можуть собі дозволити.

"Замість того, щоб витрачати гроші на 20 кг м'яса (для вечірок), краще б ви пофарбували будинок бідної людини або купили б телевізор для своєї сім'ї", - заявив Мірзійоєв.

Він також пообіцяв заборонити державним чиновникам брати участь у надмірно пишних весіллях.

Вартість узбецького весілля обходиться майже у 20 тисяч доларів в країні, де люди мають в середньому трьох дітей, а щомісячний дохід становить 100-300 доларів, зазначають у статті.

Серед популярних традицій на весіллях в Узбекистані: частування батьком нареченої в середньому 500 осіб пловом, оренда близько 10 лімузинів, кожен з яких коштує приблизно $200, запрошення близько 400 гостей. Також витрати на весілля включають купівлю меблів, десятки костюмів для нареченої і нареченого і техніку для нового будинку.

Сусідній Таджикистан ввів обмеження щодо святкування весіль, зокрема, на кількість запрошених гостей у 2011 році.

Нагадаємо, раніше у Британії підрахували можливий прибуток від весілля принца Гаррі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram