ГоловнаСвіт

Сенатори США виступили проти "Північного потоку-2"

39 сенаторів закликали Трампа запобігти його будівництву.

Сенатори США виступили проти "Північного потоку-2"
Фото: EPA/UPG

Група з 39 американських сенаторів закликала адміністрацію Дональда Трампа використовувати всі наявні в її розпорядженні засоби" для запобігання будівництву газопроводу "Північний потік-2". Відповідний лист вони надіслали у четвер, 15 березня, на ім'я міністра фінансів Стівена Мнучіна і заступника держсекретаря Джона Саллівана, передає DW.

На думку сенаторів, проект зробить партнерів США в Європі "вразливішими перед згубним впливом і політикою примусу з боку Москви", а також стане "кроком назад" у питанні диверсифікації енергопостачання в Європі. Серед підписантів звернення 28 сенаторів представляють Республіканську партію, 11 - Демократичну.

Крім того, американські законодавці стурбовані тим, що поява "Північного потоку-2" завдасть шкоди українській економіці, для якої транзит російського газу в Європу має важливе значення.

"Цей газопровід в обхід України усуне одну з найважливіших причин, через які Росія уникає широкомасштабного конфлікту на сході України", - йдеться у листі.

Нагадаємо, 11 березня, проти будівництва "Північного потоку-2" зі спільною заявою виступили спікери парламентів України, Молдови, Литви, Латвії та Польщі.

"Газпром" має намір почати будівництво другої гілки газопроводу в 2018 році і завершити його до кінця 2019 року. Протяжність "Північного потоку-2" з пропускною здатністю 55 млрд кубометрів газу на рік повинна скласти 1220 км, він буде з'єднувати російську Усть-Лугу і німецький Грайфсвальд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram