ГоловнаСвіт

Канада не визнає вибори президента РФ в окупованому Криму

"Канада продовжує засуджувати порушення суверенітету і територіальної цілісності України".

Канада не визнає вибори президента РФ в окупованому Криму
Христя Фриланд
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд заявляє, що її країна не визнає незаконне проведення виборів президента Російської Федерації в окупованому Криму. Про це йдеться у її заяві на сайті канадського зовнішньополітичного відомства, передає УНІАН.

"У четверту річницю незаконного вторгнення і анексії Криму, Канада приєднується до міжнародного співтовариства і продовжує засуджувати це порушення суверенітету і територіальної цілісності України", - підкреслила Фріланд.

"З часу початку окупації Криму Росією, ми спостерігали за серйозними порушеннями прав людини, вчиненими представниками державних органів Росії, включаючи придушення свободи слова та об'єднань, довільні арешти, тортури, затримання і зникнення людей", - заявила міністр.

"Канада не визнає незаконне розповсюдження президентських виборів в Росії на анексовану українську територію", - підкреслила Фріланд.

Окремо вона закликала Росію звільнити українських політв'язнів і, зокрема, українського письменника і режисера Олега Сенцова, засудженого в Росії до 20 років позбавлення волі за відкриту критику російської окупації Криму.

Також вона запевнила, що Канада продовжуватиме тісно взаємодіяти з кримськотатарськими організаціями для пошуку конкретних шляхів з метою підвищення рівня обізнаності щодо ситуації в Криму і про захист прав людини. У зв'язку з цим, зазначила міністр, Канада продовжить засуджувати заборону Меджлісу і закликає Росію скасувати це протиправне та аморальне рішення.

Нагадаємо, раніше Україна заборонила росіянам голосувати на виборах в посольствах і консульствах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram