ГоловнаСвіт

Трамп планує звільнити радника з нацбезпеки Макмастера, - ЗМІ

"Президент скаржився, що тризірковий генерал надто жорсткий, а його брифінги - занадто довгі".

Трамп планує звільнити радника з нацбезпеки Макмастера, - ЗМІ
Герберт Рэймонд Макмастер
Фото: golos-ameriki.ru

Президент США Дональд Трамп вирішив звільнити свого радника з питань національної безпеки Герберта Макмастера, але цього кроку, як очікується, не зроблять негайно.

Про це повідомляє The Washington Post.

Посилаючись на п'ять джерел, знайомих із ситуацією, видання повідомляє, що Трамп розглядає кілька можливих кандидатур на зміну Макмастеру, в тому числі колишнього посла США в ООН Джона Болтона і начальника штабу Ради нацбезпеки Кіта Келлога.

За даними видання, нещодавно Трамп повідомив голову апарату Білого дому Джона Келлі, що хотів би замінити Макмастера.

"Президент скаржився, що тризірковий генерал Макмастер занадто жорсткий, а його брифінг надто довгі і видаються недоречними", - пише The Washington Post.

Зазначають, що Макмастера не звільнять негайно, триває вибір кандидата на цю посаду. Крім того, Трамп готовий витратити час, щоб відхід Макмастера "не виглядав для нього принизливим".

Зазначимо, що після публікації цієї статті прес-секретар Білого дому Сара Сандерс написала у своєму Тwitter, що президент і його радник мають "добрі робочі відносини і кадрових змін у раді нацбезпеки немає".

Нагадаємо, 15 березня 2017 року Сенат США затвердив генерал-лейтенанта сухопутних військ збройних сил США Герберта Макмастера на посаді радника президента США. Макмастер є другим радником з нацбезпеки Трампа. Він замінив на цій посаді Майкла Флінна, звільненого у зв'язку з тим, що збрехав про свої контакти з послом Росії в США Сергієм Кисляком.

У грудні минулого року Макмастер назвав Росію і Китай "ревізіоністськими силами", що становлять загрозу для США. Радник відзначив, що Росія і Китай "підривають міжнародний порядок і стабільність і ігнорують суверенні права своїх сусідів і верховенство закону".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram