ГоловнаСвіт

Росія винна в отруєнні Скрипаля, - постпред США при ООН

"Спроба вбивства у Солсбері - тривожна тенденція все більш частого використання хімічної зброї".

Росія винна в отруєнні Скрипаля, - постпред США при ООН
Хейли на заседании совбеза ООН
Фото: EPA/UPG

Сполучені Штати вважають саме Росію винною у застосуванні хімічної зброї на території Великобританії проти екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки.

Про це постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі заявила у середу під час термінового засідання Ради Безпеки ООН, присвяченого інциденту у Великобританії, повідомляє Укрінформ.

"Сполучені Штати проявляють абсолютну солідарність зі Сполученим Королівством. США вважають, що Росія винна у нападі на двох людей у Великобританії з використанням бойової отруйної речовини нервово-паралітичної дії", - заявила керівник американської делегації при ООН.

Як наголосила Хейлі, "сам собою злочин з боку Росії заслуговує заходів у відповідь з боку Ради Безпеки, але це не єдиний інцидент: спроба вбивства у Солсбері - тривожна тенденція все більш частого використання хімічної зброї".

У зв'язку з цим представник США нагадала про масове застосування хімічної зброї у Сирії, а також зусилля Росії, щоб покрити злочини Асада у Раді Безпеки ООН.

"Якщо ми не приймемо невідкладних конкретних дій для того, щоб це питання було вирішене вже зараз, Солсбері стане не останнім місцем, де буде використано хімічну зброю. Це може статися тут, у Нью-Йорку, або у будь-якому іншому місті іншої країни, представленої у Раді Безпеки. Це вирішальний момент", - наголосила постійний представник США при ООН.

Раніше повідомлялося, що на засіданні РБ ООН Британія звинуватила РФ у порушенні статуту ООН і Конвенції про хімічну зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram