ГоловнаСвіт

Манафорту загрожує 305 років в'язниці

Решту життя політтехнолог може провести у в'язниці.

Манафорту загрожує 305 років в'язниці
Пол Манафорт
Фото: EPA/UPG

Колишньому політтехнологу Партії регіонів і екс-голові передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Полу Манафорту загалом загрожує 305 років в'язниці.

Про це повідомляє CNN.

У суді Вірджинії колишній політтехнолог звинувачується в ухиленні від податків (можливі 8 років в'язниці) і 9 випадках фінансового шахрайства (кожен по 30 років максимум, всього 270 років в'язниці). У суді Вашингтона він може отримати від 15 до 20 років за звинуваченнями в п'яти випадках незаконних змов і порушеннях, пов'язаних із закордонним лобізмом.

Видання наводить заяву федерального судді Томаса Елліса, який минулого тижня помістив Манафорта під домашній арешт.

"Якщо брати до уваги природу звинувачень проти відповідача і безперечний вантаж доказів проти нього, відповідач стикається з дуже реальною перспективою провести залишок життя у в'язниці", - сказав суддя.

Манафорта звинувачують за двома різними справами в різних судах і з обох його поміщено під домашній арешт.

Нагадаємо, в грудні Манафорту і його діловому партнеру Ріку Гейтсу пред'явлені звинувачення з 12 пунктів, включаючи відмивання грошей і відсутність реєстрації іноземного агента при заняттях лобістською діяльністю в інтересах іноземного уряду. Звинувачення вважає, що Манафорт заробив десятки мільйонів доларів на лобізмі в інтересах Партії регіонів і екс-президента Віктора Януковича, а потім сховав ці кошти від оподаткування.

У лютому спецпрокурор ФБР Роберт Мюллер подав новий обвинувальний вирок, який стверджує, що Манафорт в 2012 році таємно заплатив колишнім провідним європейським політикам за лобіювання проросійського уряду України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram