ГоловнаСвіт

Сенатор США закликав Трампа визнати Росію спонсором тероризму після отруєння Скрипаля

Такий крок поставить Росію в один ряд з Іраном, Сирією, Суданом і Північною Кореєю.

Сенатор США закликав Трампа визнати Росію спонсором тероризму після отруєння Скрипаля
сенатор Роберт Менендес
Фото: EPA/UPG

Американський сенатор-демократ від Нью-Джерсі Роберт Менендес закликав президента Дональда Трампа внести Росію до списку країн - спонсорів тероризму.

Про це повідомляє видання Washington Examiner.

Сенатор вважає, що Росію слід покарати за порушення заборони на застосування хімічної зброї після отруєння екс-агента ГРУ Сергія Скрипаля.

"Я знову закликаю адміністрацію Трампа визнати загрозу від російського уряду щодо американців і наших друзів у всьому світі. Сполучені Штати і численні союзники Сполученого Королівства повинні бути готовими підтримати цю країну після цього безцеремонного нападу", - цитує слова Менендеса видання.

Сенатор нагадав, що після вбивства в Таїланді брата північнокорейського диктатора Кім Чен Ина адміністрація Трампа визнала КНДР державою, що спонсорує тероризм. На думку Менендеса, аналогічне рішення тепер слід ухвалити і щодо Росії. Такий крок поставить Росію в один ряд з Іраном, Сирією, Суданом і Північною Кореєю.

Як зазначає видання, Менендес є впливовим членом комітету Сенату з міжнародних відносин і має повноваження звертатися до президента з вимогою заявити про свою позицію з будь-якого питання.

Напередодні США підтримали висновки Британії про причетність Росії до отруєння Скрипаля.

Нагадаємо, колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочку Юлію 4 березня виявили непритомними в британському Солсбері і вони в лікарні в критичному стані. 2006 року Скрипаля засудили в Росії за шпигунство на користь британської розвідки, а 2010 року він отримав притулок у Великобританії в рамках обміну шпигунами.

12 березня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей повідомила, що Скрипаль і його дочка були отруєні нервово-паралітичною речовиною типу "Новачок", яку розробляли в СРСР і згодом в Росії. Вона дала Москві добу на надання пояснень. Голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Москва не має наміру відповідати на ультиматум Великобританії, поки не отримає доступу до матеріалів справи.

У вівторок, 13 березня, Трамп провів телефонну розмову з Мей і пообіцяв сприяння в розслідуванні отруєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram