ГоловнаСвіт

Трамп назвав причину звільнення Тіллерсона

"Насправді ми ладнали досить добре, але мали розбіжності".

Трамп назвав причину звільнення Тіллерсона
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що прийняв рішення про звільнення Рекса Тіллерсона з посади держсекретаря, оскільки вони мають розбіжності в політичних питаннях, зокрема щодо Ірану.

Глава держави підкреслив, що рішення про відставку він прийняв самостійно, передає ТСН з посиланням на C-Span.

"Багато рішень, наприклад про відносини з КНДР, я приймаю, радячись з багатьма людьми. Але це рішення, повірте, я прийняв сам. Рекс і я обговорювали це (звільнення) протягом довгого часу. Насправді ми ладнали досить добре , але мали розбіжності. Зокрема, якщо поглянути на угоду щодо Ірану, я думаю, що вона жахлива. А він вважав, що вона добра. Я хотів або розірвати договір, або зробити щось із ним. Одночасно Тіллерсон думав трохи інакше" , - зазначив Трамп.

Президент США запевнив, що з майбутнім держсекретарем Майком Помпео (до цього він очолював ЦРУ) вони в усьому мають спільні позиції, "схожий процес мислення".

Рекс Тіллерсон був затверджений на посаді Сенатом США в лютому 2017 року. Однак уже в липні того самого року з'явилися чутки про можливу відставку Тіллерсона. За даними телеканалу CNN, у держсекретаря були розбіжності з Трампом, передусім щодо врегулювання конфлікту навколо північнокорейської ядерної програми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram