ГоловнаСвіт

Слідом за Тіллерсоном Трамп звільнив його заступника

Білий дім не уточнив, чи були критичні репліки Гольдштейна причиною його відставки.

Слідом за Тіллерсоном Трамп звільнив його заступника
Рекс Тиллерсон
Фото: EPA/UPG

Слідом за звільненням держсекретаря Рекса Тіллерсона президент США Дональд Трамп у вівторок, 13 березня, зняв з посади і його заступника Стіва Гольдштейна, передає Німецька хвиля.

Саме Гольдштейн розповів журналістам про обставини відставки Тіллерсона, зокрема, що держсекретар дізнався про своє звільнення з поста у мікроблозі Twitter Трампа.

Раніше Трамп заявив, що завчасно обговорив з Тіллерсоном його звільнення. Однак, за словами Гольдштейна, Тіллерсон аж до відставки не знав, що йому доведеться залишити посаду, як не знав і причину звільнення. Білий дім не уточнив, чи були критичні репліки Гольдштейна причиною його відставки.

Між тим високопоставлений дипломат Еванс Ревере, коментуючи відставку Тіллерсона, який був прихильником операції з атомної програми Ірану, зазначив, що тепер "відкривається перспектива краху цієї угоди", а значить, США "можуть бути втягнені одразу в дві ядерні кризи".

У жовтні телеканал NBC повідомив з посиланням на джерела в Білому домі, що Тіллерсон біля свідків назвав Трампа "недоумкуватим". CNN підтвердив цю інформацію. У листопаді The New York Times повідомило, що Тіллерсон може піти у відставку найближчими тижнями, а його місце займе директор ЦРУ Майк Помпео.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram