ГоловнаСвіт

У Словаччині після вбивства журналіста проголосують про вотум недовіри уряду

Раніше у відставку пішли глава МВС, міністр культури і глава секретаріату Ради безпеки.

У Словаччині після вбивства журналіста проголосують про вотум недовіри уряду
Роберт Фицо

Парламент Словаччини в понеділок, 19 березня, проведе голосування про вотум недовіри прем'єр-міністру країни Роберту Фіцо. Таке рішення депутати ухвалили 13 березня, передає Радіо Свобода.

Для висловлення недовіри уряду потрібні голоси 90 зі 150 членів парламенту.

Опозиційні партії вважають дострокові вибори необхідними після вбивства 26 лютого журналіста Яна Кучака і його нареченої. Цю думку поділяє і частина депутатів з владної коаліції.

Рішення про голосування про вотум недовіри Фіцо ухвалено незважаючи на відставку міністра внутрішніх справ Роберта Калиняка.

Нагадаємо, наприкінці лютого в Словаччині вперше в історії країни сталося вбивство журналіста - у своєму будинку в невеликому населеному пункті Велка Мача був застрелений журналіст Ян Кучак. Він займався розслідуванням зв'язків словацьких політиків з італійською мафією. Разом з ним було вбито його наречену Марину Куснирову.

Після вбивства Кучака в країні розгорілася політична криза. У відставку подав міністр культури Марек Мадарик, також свої пости покинули помічниця прем'єр-міністра Марія Трошкова і глава секретаріату Ради безпеки Віліам Ясань, згадувані в розслідуванні Кучака.

Розслідувати вбивство буде Європейський парламент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram