ГоловнаСвіт

Росія проігнорувала ультиматум Британії

Москва не даватиме пояснень з приводу отруєння Скрипаля.

Росія проігнорувала ультиматум Британії
Сергей Лавров
Фото: EPA/UPG

Росія не буде відповідати на ультиматум Великобританії у зв'язку зі "справою Скрипаля" до тих пір, поки Лондон не виконає своїх зобов'язань у рамках конвенції про заборону хімічної зброї і не забезпечить доступу до речовини, якою були отруєні екс-співробітник ГРУ і його дочка Юлія.

"Перш ніж ставити ультиматуми - відзвітувати перед британським урядом за 24 години, краще дотримати своїх власних зобов'язань за міжнародним правом, в цьому випадку - конвенції із заборони хімічної зброї", - сказав голова МЗС РФ Сергій Лавров на прес-конференції в Москві, передає "Интерфакс".

"Ми розраховуємо, що Сполучене Королівство відповість на наш запит, направлений відповідно до тієї самої Конвенції про необхідність надати нам речовину, про яку йдеться, і необхідність зробити для нас відкритим увесь перебіг розслідування, тому що йдеться про російську громадянку [Юлію Скрипаль]", - підкреслив Лавров.

Нагадаємо, уряд Великобританії прийшов до висновку, що відповідальність за отруєння в Солсбері колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки, найімовірніше, лежить на Росії. Тереза Мей також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новачок", розробленою в РФ. У зв'язку із цим російського посла викликали в МЗС Великобританії.

Мей також заявила, що Великобританія до вечора вівторка очікує від Москви пояснень у зв'язку з отруєнням екс-співробітника ГРУ. Після цього Лондон готовий вжити найсерйозніших заходів у відповідь.

Разом із тим, як повідомляє агентство ТАСС, посла Великобританії Лорі Брістоу у вівторок викликали в МЗС Росії. При цьому в міністерстві не пояснили, які саме питання обговорюватимуть із британським дипломатом. Там запевнили, що йдеться не про екстрений виклик дипломата в МЗС, оскільки така зустріч була запланована заздалегідь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram