ГоловнаСвіт

Марін Ле Пен переобрано лідером Нацфронту, а її батька позбавлено посади почесного голови

Марін Ле Пен очолює партію з 2011 року.     

Марін Ле Пен переобрано лідером Нацфронту, а її батька позбавлено посади почесного голови
Фото: EPA/UPG

Французький політик Марін Ле Пен у неділю, 11 березня, була переобрана на посаді голови ультраправої партії Національний фронт, тоді як її батько Жан-Марі Ле Пен був позбавлений посади почесного голови.

Про це пише RFI.

Конгрес Національного фронту триває в Ліллі під гаслом "оновлення". Однак за підсумками виборів, у яких рядові фронтисти могли проголосувати поштою, Марін Ле Пен підтримали майже 100% тих, хто проголосував.

Під час конгресу Нацфронту в Ліллі також відбулося голосування про скасування посади почесного голови. Цей символічний пост обіймав засновник партії і батько Марін Ле Пен 89-річний Жан-Марі Ле Пен, який 2015 року був виключений з Нацфронту, але зберіг за собою цей статус. 79,77% партійців проголосували за пропозицію дирекції про скасування цього статусу.

Марін Ле Пен на чолі партії з 2011 року, на цій посаді вона змінила свого батька, який був лідером Нацфронту 38 років. 2017 року Марін Ле Пен брала участь у президентських виборах і програла в другому турі Еммануелю Макрону, отримавши 33,9% голосів виборців.

Нацфронт вважається проросійською партією. Її лідер Марін Ле Пен на минулих, 2017 року, виборах президента Франції посіла друге місце, її підтримали понад 10,6 млн французів (переможця Еммануеля Макрона - більш як 20,7 млн).    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram