ГоловнаСвіт

Прем'єр Польщі назвав "Північний потік-2" небезпечним проектом

Матеуш Моравецький вважає, що газопровід загрожує енергетичній безпеці для всього регіону.

Прем'єр Польщі назвав "Північний потік-2" небезпечним проектом
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький назвав проект газопроводу "Північний потік--2" вкрай небезпечним, пише "Польське радіо".

Виступаючи разом з колегами з прибалтійських республік, Моравецький заявив, що вони зійшлися в думках про небезпеку проекту для "цієї частини Європи".

Моравецький додав, що Польща давно стала незалежною від "Газпрому".

"Ми побудували термінал для скрапленого газу у Свіноуйсьце і тепер маємо намір розширити його переробні можливості. Крім того, зараз ми ведемо переговори з Данією і Норвегією", - розповів він.

У кінці січня Моравецький розповів журналістам, що під час зустрічі з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном порушував питання про введення санкцій проти "Північного потоку-2", оскільки він становить загрозу енергетичній безпеці для всього регіону.

"Північний потік-2" - проект будівництва газопроводу потужністю 55 млрд кубометрів з Росії до Німеччини через Балтійське море. Передбачається, що маршрут по дну моря, а також точка входу в газотранспортну систему Німеччини в Грайфсвальді будуть ті ж, що і у першого Nord Stream, запущеного в 2011 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram