ГоловнаСвіт

З серверів німецького уряду вкрали документи про Україну

Крадіжка сталася, коли спецслужби вже контролювали хакерську атаку.

З серверів німецького уряду вкрали документи про Україну
Фото: autocentre.ua

Група хакерів, яка здійснила кібератаку на сервери німецького уряду, вкрала запис переговорів ЄС і Великобританії і документи щодо переговорів ЄС з Білоруссю і Україною, пише журнал Der Spiegel.

За інформацією видання, в результаті атак хакерами було викрадено шість файлів.

Крадіжка документів щодо України та Білорусі сталася, коли німецька служба безпеки вже дізналася про атаку і контролювала її перебіг.

Нагадаємо, хакери угруповання APT28 проникли в так звану "Інформаційну мережу Берлін-Бонн" (IVBB), використовувану Відомством федерального канцлера Німеччини, федеральними міністерствами і службами безпеки, а також Бундестагом і Бундесратом. Сервери, на які здійснена атака, вважалися особливо надійно захищеними від нападів ззовні.

IT-експерти країн Заходу пов'язують угруповання APT28 з Росією, але однозначних доказів "російського сліду", як і в основному в разі кібератак, поки що немає. Хакерська група APT28, також відома як Fancy Bears, здійснює кібератаки на державні, інформаційні, військові та інші структури країн. Групу підозрюють, зокрема, в здійсненні масштабної атаки на внутрішню мережу Бундестагу в травні 2015 року. Тоді зловмисники отримали доступ до 14 серверів, серед яких був і головний сервер системи з усіма даними для доступу до внутрішньої мережі парламенту. Німецькі спецслужби виходять з того, що за атакою стоять хакери, пов'язані з урядовими структурами Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram