ГоловнаСвіт

Причиною замаху на Скрипаля була співпраця із західними спецслужбами після висилання з РФ, - Financial Times

Таке припущення зробили у виданні на основі інформації від джерела у спецслужбах Великобританії.

Причиною замаху на Скрипаля була співпраця із західними спецслужбами після висилання з РФ, - Financial Times
Сергей Скрипаль, 2006 год
Фото: EPA\UPG

Колишній полковник ГРУ Сергій Скрипаль, якого госпіталізували у Великобританії через отруєння, продовжував працювати на західні спецслужби і після того, як був висланий з Росії. Про це в п'ятницю, 9 березня, повідомляє Financial Times з посиланням на джерела у спецслужбах Великобританії, передає DW.

Інформатори видання не виключили, що саме це і могло стати причиною замаху на Скрипаля.

Один з колишніх високопоставлених співробітників однієї зі спецслужб повідомив Financial Times, що Скрипаль після 2010 року, тобто коли він вже був переданий Великобританії в рамках "шпигунського обміну" з Росії, співпрацював з іноземними спецслужбами. І хоча інтерес до нього як до оперативного джерела інформації швидко зник, Скрипаля протягом певного обмеженого періоду часу використовували для обговорення можливостей російської розвідки.

Інший співробітник одного з відомств вказав, що Скрипаль, наприклад, міг пояснити, які були пріоритети Росії в засиланні агентів на Захід, а також розповісти про способи вербування і методи контррозвідки. Це особливо було корисно в підготовці співробітників західних спецслужб.

Між тим, як повідомив у п'ятницю телеканал Sky News, до групи фахівців, що займаються розслідуванням справи про отруєння Скрипаля і його доньки Юлії, долучилися військовослужбовці. Допомога військових необхідна, насамперед, щоб прибрати низку транспортних засобів та об'єктів з місця. Військовослужбовці також будуть надавати допомогу слідству протягом усього розслідування.

Нагадаємо, через отруєння Скрипаля британські політики можуть не приїхати на ЧС-2018 в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram