ГоловнаСвіт

НАТО збільшив кількість війська в країнах Балтії в зв'язку з нарощуванням військового потенціалу РФ

"НАТО буде підтримувати рівень військової присутності нижче тієї позначки, за якої він загрожував би Росії".

НАТО збільшив кількість війська в країнах Балтії в зв'язку з нарощуванням військового потенціалу РФ
Фото: EPA\UPG

НАТО розширив військову присутність у прибалтійських країнах у зв'язку з нарощуванням військового потенціалу РФ, заявив керівник Військового комітету Північноатлантичного альянсу чеський генерал Петр Павел. Про це пише Інтерфакс-Україна.

За його словами, нарощування і модернізація російського військового потенціалу призводить до зростання занепокоєння і страху серед населення в прибалтійських країнах.

"Саме тому НАТО забезпечив розширену присутність з ротаційними бойовими групами, щоб продемонструвати рішучість НАТО діяти в разі потреби", - цитує генерала прес-служба Пентагону.

Він заявив, що альянс "намагатиметься підтримувати рівень такої військової присутності нижче тієї позначки, за якої він загрожував би Росії".

"Ми не хотіли створювати якесь суперництво для залучення більшої кількості сил у регіон", - зазначив Павел.

"Ми хотіли продемонструвати на дуже пропорційному рівні, що більшість союзників НАТО - залучені, і прихильність до статті 5 є твердою", - додав він.

Стаття 5 статуту НАТО розглядає принцип колективної оборони, відповідно до якої напад на одного союзника сприймається як напад на всіх союзників.

Нагадаємо, раніше Путін заявив, що нова російська зброя робить розширення НАТО безсенсовим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram