ГоловнаСвіт

Відповідальність за аварію російського Ан-26 у Сирії взяло на себе угруповання "Джейш аль-Іслам"

У заяві сказано, що по літаку відкрили вогонь із кулеметів.

Відповідальність за аварію російського Ан-26 у Сирії взяло на себе угруповання "Джейш аль-Іслам"
Ан-26 (архив)
Фото: mil.ru

Сирійське угруповання "Джейш аль-Іслам" узяла на себе відповідальність за аварію літака Ан-26 із російськими військовими на борту.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У заяві "Джейш аль-Іслам", яку цитує ліванське видання Ad-Diyar, йдеться, що по російському літаку відкрили вогонь з кулеметів, коли він, заходячи на посадку, перебував за 100 метрів від землі.

Раніше в Міністерстві оборони РФ повідомили, що на борту літака перебували 39 осіб. За версією Міністерства оборони РФ, причиною аварії стала технічна несправність. Атаку на літак у російському оборонному відомстві виключають.

Нагадаємо, 6 березня під час заходження на посадку на сирійську авіабазу Хмеймім розбився російський транспортний літак Ан-26. Спочатку в Міноборони Росії повідомили, що загинули 26 пасажирів і 6 членів екіпажу, але пізніше уточнили, що жертв більше - 33 пасажири і шість членів екіпажу.

У грудні 2016 року літак Міноборони РФ, який прямував у Сирію, зазнав аварії біля Сочі. На борту перебували 92 людини - вісім членів екіпажу і 84 пасажири, серед яких - артисти військового ансамблю ім. Александрова і представники трьох російських телеканалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram