ГоловнаСвіт

Президент Грузії летить до Брюсселя через проблеми з безвізом

Грузини почали зловживати безвізовим режимом, щоб просити притулок.

Президент Грузії летить до Брюсселя через проблеми з безвізом
Георгий Маргвелашвили
Фото: http://www.mediaport.ua

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі летить до Брюсселя на переговори з керівництвом Євросоюзу. В рамках робочого візиту до Брюсселя 8-10 березня він проведе зустрічі в Єврокомісії, Раді ЄС і штаб-квартирі НАТО.

Серед питань, які планують обговорити в Брюсселі, - європейська та євроатлантична інтеграція, реформи в Грузії і перспективи, складнощі у зв'язку з безвізовим режимом, тематика секторальної співпраці з ЄС, повідомляє "Новини-Грузія".

Кореспондент "Радіо Свобода" в Брюсселі Рікард Йозвяк повідомив, що у Грузії серйозні проблеми з безвізом. За його словами, в ЄС висловлюють стурбованість тим, що громадяни Грузії користуються безвізовим режимом, щоб просити притулку в європейських країнах.

"Грузія дійсно ризикує, що безвізовий режим з ЄС буде припинено, якщо країна не активізує зусилля, спрямовані на припинення потоку громадян, які шукають політичного притулку. Це не надумана проблема. Тільки цього року 298 грузинських громадян попросили політичного притулку в Швеції, ставши найбільшою групою прохачів притулку після сирійців", - зазначає Йозвяк.

Процес євроінтеграції та питання, пов'язані з безвізовим режимом Грузії з ЄС, буде розглянуто 9 березня на зустрічі з верховним представником Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федерікою Могеріні.

Нагадаємо, Грузія отримала безвізовий режим з Євросоюзом раніше за Україну - наприкінці березня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram