ГоловнаСвіт

Під час аварії російського літака в Сирії загинули генерал-майор і 26 офіцерів

Жодної цивільної особи на борту Ан-26 не було.

Під час аварії російського літака в Сирії загинули генерал-майор і 26 офіцерів
Фото: mil.ru

Генерал-майор, 26 офіцерів, прапорщики і контрактники загинули під час аварії літака російського Ан-26 у Сирії.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на Міноборони РФ.

"У результаті трагедії загинули 27 офіцерів, з яких один у званні генерал-майора, а також прапорщики і військовослужбовці контрактної служби. Жодної цивільної особи на борту Ан-26 не було", - сказали в Міноборони.

Командиром літака був льотчик першого класу з нальотом понад 3 тис. годин, він до цього вже виконував посадки у Хмеймімі, заявили в міністерстві. Військові також відзначили, що погодні умови для посадки у вівторок "були простими". Крім того, в Міноборони уточнили, що літак летів з авіабази Квайрес у сирійському Алеппо.

За даними РБК, серед загиблих під час катастрофи літака був генерал-майор Володимир Єремєєв. Під час авіакатастрофи на базі в Хмеймімі був начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов, розповіли РБК два джерела в Міноборони і підтвердив близький до відомства співрозмовник.

Небезпечних погодних явищ у момент посадки літака в сирійській провінції Латакія, де розташована авіабаза, не спостерігалося. За даними провідного фахівця центру "Фобос" Євгена Тишковця, видимість становила 15 км.

Нагадаємо, російський транспортний літак Ан-26 розбився в Сирії близько 15:00 мск під час заходження на посадку на аеродромі Хмеймім. На борту перебували 39 осіб: 33 пасажири і шість членів екіпажу. Усі вони були російськими військовослужбовцями.

Причиною авіакатастрофи, за попередньою інформацією, могла стати технічна несправність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram