ГоловнаСвіт

Голови МЗС Естонії, Латвії та Литви обговорили з Тіллерсоном "гібридну" загрозу з боку Росії

Йдеться про "безпрецедентну" загрозу, аналогів якої не було з 1930-40-х років".

Голови МЗС Естонії, Латвії та Литви обговорили з Тіллерсоном "гібридну" загрозу з боку Росії
Фото: EPA/UPG

Міністри закордонних справ Естонії, Латвії і Литви - Свен Міксер, Едгар Ринкевічс і Лінас Лінкявічус - зустрілися з американським держсекретарем Рексом Тіллерсоном у Вашингтоні.

Про це повідомляє Deutsche Welle

Зазначають, що голови МЗС країн Балтії стурбовані "гібридною" загрозою Заходу з боку Росії і попередили США про спроби Москви підірвати засади їхніх демократичних інститутів.

"В останні три-чотири роки ми бачимо, як зазнає нападу спільнота демократичних націй... Сама основа наших демократичних інститутів підривається шляхом поширення фейкових новин у соцмережах, а також за допомогою фінансових вливань", - зазначив Ринкевічс і закликав "згуртуватися і протистояти цим тенденціям єдиним фронтом".

На думку голови МЗС Латвії, йдеться про "безпрецедентну" загрозу, аналогів якої не було з 1930-40-х років, коли балтійські країни потрапили під контроль спершу нацистської Німеччини, а потім - Радянського Союзу.

Співрозмовники Тіллерсона закликали Вашингтон відмовитися від "наївного підходу" до наявної проблеми, а також подякували адміністрації Дональда Трампа за підтримку НАТО.

Нагадаємо, в лютому Тіллерсон заявив, що Вашингтон розглядає можливість внесення нових імен росіян до списку санкцій.

Раніше держсекретар США висловив стурбованість у зв'язку зі зростанням впливу Росії в Західній півкулі

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram