ГоловнаСвіт

Сирійська армія не дозволила вивантаження медикаментів у Гуті

Військові дозволили вивантажити лише продовольство для 27 тис. нужденних сирійців.

Сирійська армія не дозволила вивантаження медикаментів у Гуті
Архив
Фото: EPA/UPG

У понеділок, 5 березня, в обложений район Східної Гути, через два тижні після відновлення наступальної операції військ режиму Башара Асада, прибув гуманітарний конвой.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Відзначають, що гумконвой складається із 46 вантажних автомобілів, спрямованих міжнародним Червоним Хрестом, сирійським Червоним Півмісяцем і Організацією Об'єднаних Націй.

Сирійська армія дозволила гуманітарній колоні вивантажити продовольство для 27 тис. нужденних сирійців із близько 400 тис. осіб, які живуть в Гуті. Однак, за заявами керівництва гуманітарної місії, військовослужбовці не дозволили вивантажувати медикаменти для поранених і хворих.

Британське видання The Guardian пише, що гостра нестача медичних матеріалів стає причиною смерті тих людей, чиї поранення або захворювання могли бути вилікувані.

Нагадаємо, в обложеній сирійськими військами Східній Гуті з 18 лютого в результаті авіаударів і обстрілів загинули близько 600 людей, понад 2000 отримали поранення.

24 лютого Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію про тимчасове припинення вогню у Сирії терміном на 30 днів для доставки гуманітарної допомоги і евакуації поранених, які потребують медичної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram