ГоловнаСвіт

Вбивство журналіста в Словаччині розслідуватиме Європарламент

У Брюсселі мають намір ініціювати розслідування фінансових потоків, про які писав убитий.

Вбивство журналіста в Словаччині розслідуватиме Європарламент
Ян Куцяк
Фото: EPA\UPG

Європарламент збирається наступного тижня відправити до Словаччини делегацію для розслідування обставин вбивства словацького журналіста Яна Куцяка. Про це в неділю, 4 березня, повідомила голова комітету Європарламенту з контролю за бюджетом Інге Гресле, повідомляє DW.

У Брюсселі неодноразово заявляли, що не збираються залишити вбивство журналіста без уваги. Зокрема, єврокомісар з питань бюджету Гюнтер Еттінгер повідомив, що в Брюсселі мають намір ініціювати своє розслідування фінансових потоків, про яких писав убитий.

Тим часом смерть журналіста може привести до розвалу урядової коаліції в Словаччині. Вхідна в неї партія "Мост" збирається провести консультації щодо виходу з уряду в зв'язку з відмовою міністра внутрішніх справ Роберта Калиняка піти у відставку. "Міст" вимагає відставки політика.

25 лютого Ян Куціяк разом зі своєю подругою Мартіною Кушніровою були виявлені застреленими в своєму будинку за 65 кілометрів від Братислави. Через кілька днів у відставку подав міністр культури Словаччини Марек Мадаріч, в чиєму формальному підпорядкуванні перебувають журналісти в країні.

"Я як міністр культури не можу прийняти те, що під час мого терміну перебування на посаді убитий журналіст", - заявив Мадаріч.

Ян Куцяк був співробітником "дочки" німецько-швейцарського видавничого дому Ringier Axel Springer. Хоча обставини злочину ще до кінця не з'ясовані, "напрошується підозра, що він пов'язаний з розслідуванням, яким займався наш колега", відзначають у видавництві, обіцяючи зробити все можливе для підтримки розслідування.

Нагадаємо, ранішее в Словаччині пройшли багатотисячні мітинги в пам'ять про вбитого журналіста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram