ГоловнаСвіт

Турецька авіація завдала удару по сирійських військових, що підтримують курдів

Загинули 36 військових Сирії.

Турецька авіація завдала удару по сирійських військових, що підтримують курдів
Фото: EPA/UPG

У результаті турецьких авіаударів в північно-західному сирійському регіоні Афрін загинули щонайменше 36 сирійських бійців, які підтримують місцевих курдів. Про це повідомляє AFP.

Сирійський уряд надіслав в Афрін своїх бійців після того, як курди звернулися за допомогою, через місяць після початку турецької операції.

Альянс "сирійських демократичних сил", очолюваний курдами, заявив, що турецька авіація завдала ударів по позиціях проурядових сирійських бійців, але дані про загиблих не привів.

Сирійський центр з прав людини заявив, що удари відбулися в районі Кафр Янна і були третім подібним рейдом менш, ніж за 48 годин. Авіаудари відбулися після того, як ВПС Туреччини знищили 14 проурядових військових в четвер, ще четверо загинули в п'ятницю.

Турецькі сили контролюють понад 20% анклаву після захоплення в суботу, 3 березня, району Райо на північний захід від Афріна. Вони також захопили стратегічну гору на північному сході анклаву.

Сирійський центр з прав людини зазначає, що Афрін контролюється курдськими Загонами Народної самооборони (YPG), які Анкара вважає терористами. Їх метою є курдська автономія на півночі Сирії. Курди також борються за автономію на території Туреччини.

Нагадаємо, раніше чеський суд вирішив звільнити лідера сирійських курдів, незважаючи на заклик Туреччини про його екстрадицію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram