ГоловнаСвіт

У Польщі вперше подали в суд за законом про інститут нацпам'яті

Аргентинське видання проілюструвало погром у Єдвабному 1941-го фотографією з польськими солдатами антикомуністичного опору 1950-х.

У Польщі вперше подали в суд за законом про інститут нацпам'яті
Фото: runews.su

Аргентинське видання Pagina 12 стало першим, кого звинуватили в порушенні суперечливого закону про Інститут нацпам'яті, поправки до якого президент Дуда підписав 6 лютого. Оновлений закон набув чинності у четвер, 1 березня, повідомляє Radio Poland.

Наближена до польського уряду громадська організація "Польська ліга проти наклепу" подала в окружний суд Варшави на аргентинське видання у п'ятницю, 2 березня, звинувативши сайт газети Pagina 12 і її журналіста Федеріко Павловського в "діях, спрямованих на шкоду польській нації і гарній репутації польських солдатів".

Мова йде про те, як відзначають в 2Польській лізі проти наклепу", що видання використало фото 1950-х років, на якому зображено солдата польського антикомуністичного опору після Другої світової війни, у статті про різанину в Єдвабному.

Тоді, 1941 року, група польського населення в селі Єдвабному вчинила погром і вбила не менш ніж 300 єврейських сусідів під час німецької окупації.

Нагадаємо, раніше США висунули Польщі ультиматум через закон про Інститут нацпам'яті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram