ГоловнаСвіт

Кількість жертв негоди в Європі збільшилася до 60

Через снігопад у Брюсселі за останню добу скасували 130 рейсів.

Кількість жертв негоди в Європі збільшилася до 60
Непогода в Англии
Фото: EPA\UPG

Велика частина Європи протягом останнього тижня страждає від снігопадів і морозів. В результаті негоди загинули вже понад 60 осіб. Про це повідомляє AFP.

Після сильних снігопадів ситуація у п'ятницю дещо покращилася в деяких регіонах, хоча температура загалом залишалася нижчою від звичайної, що призвело до значних затримок на автошляхах, залізницях і в аеропортах.

Так, вчора в Брюсселі скасували 130 рейсів.

Найбільша кількість загиблих у Польщі, де за останні дні температура знизилася до -27 градусів, там через негоду загинули 23 людини. Семеро людей загинули в Словаччині, шість в Чехії і п'ять у Литві. Смертельні випадки були зареєстровані в Іспанії, Італії, Румунії, Сербії, Словенії, Великобританії, Нідерландах, Швеції і Норвегії.

У Франції через погіршення погодних умов загинули щонайменше дев'ять осіб, зокрема четверо лижників, які вчора потрапили під лавину в Альпах, де спостерігаються особливо сильні снігопади.

В Італії зберігається низька температура, а низка великих магістралей заблоковані через сніг і ожеледицю. У деяких містах країни закрили школи, місцева влада закликала людей за можливості залишатися вдома.

В іншій частині Європи, зокрема в Сербії та Хорватії, спостерігається поліпшення погодних умов.

Нагадаємо, раніше через снігопади в Україні закрили аеропорти у 6 містах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram