ГоловнаСвіт

У Вірменії обрано нового президента

Уперше в історії країни президента обирали в парламенті.

У Вірменії обрано нового президента
Фото: old.iravunk.com

Парламент Вірменії в п'ятницю таємним голосуванням обрав нового президента. Ним став колишній кандидат від фракцій" Республіканська партія Вірменії" і "Вірменська революційна федерація "Дашнакцутюн" Армен Саркісян.

Про це пише "Новости-Армения".

Депутати вперше обирали главу держави, оскільки країна перейшла до парламентської форми правління. Всього в голосуванні взяв участь 101 депутат зі 105. Саркісяна обрали 90 голосами "за" і 10 голосами "проти". Один бюлетень визнали недійсним.

Після прийнятих у Вірменії 2015 року конституційних реформ країна переходить на парламентську форму правління. Новообраний президент заступить на посаду 9 квітня після закінчення повноважень діючого глави держави Сержа Саргсяна. Того ж дня будуть припинені повноваження діючого президента Вірменії, а уряд подасть у відставку. Прем'єр-міністр буде обраний владною партією або коаліцією.

Армену Саркісяну 64 роки. У 1991-1996 роках він обіймав посаду тимчасового повіреного у справах Вірменії, потім - посла Вірменії у Великобританії. У 1992-1996 роках був старшим послом в Європі, послом Вірменії в Євросоюзі, Бельгії, Нідерландах, Люксембурзі, Ватикані, головою місії Вірменії в ЄС.

У 1996-1997 роках обіймав посаду прем'єр-міністра Вірменії. У 1998-1999 роках перепризначений послом Вірменії в Сполученому Королівстві і Ватикані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram